Vrijwilligers

Werken met leuke collega’s, drankmunten scoren, een vet crewshirt krijgen en goede muziek horen? Dat kan op BOA! Baroeg Open Air heeft veel te danken aan de vrijwilligers. We kunnen ook jouw hulp goed gebruiken!

Wat krijg je er voor terug?

Werken op een festival als BOA is tof én gezellig! Per dag die je werkt krijg je tien drankmuntjes. Ook krijg je een een crewshirt of trui. Maar bovenal krijg je een geweldige ervaring.

Wat verwacht BOA van jou?

We verwachten dat je minimaal 6 uur werkt. Als het de eerste keer is dat je werkt op BOA dan moet je aanwezig zijn bij het vrijwilligersoverleg. Daar krijg je uitleg over BOA en je werk op het festival. Om in de horeca te werken moet je minimaal 18 zijn. Sommige niet zware shifts, zoals programmaboekjes uitdelen mogen vanaf 16 jaar. Onder de 16 mag je alleen werken onder begeleiding van je ouder of voogd. Neem voor vragen hierover contact op met [email protected]. Als je je opgeeft als heftruckchauffeur verwachten we dat je een geldig heftruckcertificaat hebt.

Ervaring nodig?

Als je achter de bar wilt staan moet je een IVA Certificaat halen. IVA staat voor ‘Instructie Verantwoord Alcohol Schenken’. Dat kan in principe iedereen wel. Als je je opgeeft krijg je daar meer informatie over. Je mag je dus al opgeven voordat je het certificaat hebt gehaald. Voor de andere functies hoef je geen diploma of ervaring te hebben. Als jij zin hebt om te werken dan ben je welkom!

De taken

Via het inschrijfformulier kun je zien welke functies er allemaal beschikbaar zijn. Omdat ze niet allemaal voor zich spreken staan hieronder een paar kleine functieomschrijvingen. We hebben meer te doen dan hieronder staat beschreven dus check vooral het inschrijfformulier!

Op- en afbouw

Een festival bouwt zichzelf niet op. Daarom zijn we in de dagen voor en na het festival op zoek naar mensen die willen helpen met het leggen van vloeren, plaatsen van de hekken, opbouwen van de tenten etc. Ervaring is niet vereist, we waarderen iedere aanpakker!

Beker inleverpunt

Je neemt een stapel bekers aan, meet af of hij een meter is en geeft dan een munt aan de bezoeker. Ook kunnen bezoekers hier een 18+ polsbandje halen, als ze die niet bij de entree hebben gekregen.

Runner

Runners zijn de manusjes van alles. Ze kunnen voor van alles en overal ingezet worden. Wat de runner doet is van tevoren niet precies bekend. Duidelijk is dat je alle hoeken van het veld gaat zien en veel heen en weer gaat lopen.

Programmaboekjes

Programmaboekjes worden bij het begin het veld uitgedeeld. Geen moeilijke maar wel een gezellige taak!

Nix 18 polsbandjes

Bezoekers tussen de 18 en 25 krijgen een polsbandje zodat ze door het barpersoneel makkelijk als 18+ herkend kunnen worden. Anders mogen ze geen alcohol drinken natuurlijk. Het is dus jouw taak om, bij de aparte ingangspoort voor 18 tot 25 jarigen, ID-bewijzen te controleren en de bandjes om te doen.

Schenken / uitgeven / tappen / bijvullen

Dit spreekt best wel voor zich. Schenken is frisdrank uitschenken, uitgeven is het geven aan en afrekenen met de klant. Tappen is bier tappen en bijvullen is het bijvullen van de koelkast. Logischerwijs moet je als tapper wel kunnen tappen en als bijvuller wel zware dingen kunnen tillen. Als je drank uitgeeft gaan we er ook vanuit dat je een beetje kunt rekenen. Je moet immers optellen hoeveel munten je moet berekenen. Als je je voor 1 van deze functies inschrijft kan het zijn dat je in de praktijk toch een van de andere functies moet doen. Als je bijvoorbeeld als tapper ben ingeroosterd, maar er zijn meer uitgevers nodig dan kan het zijn dat je verplaatst wordt.

Merchandiser

Elk jaar verkopen we Baroeg Open Air merch. Bezoekers nemen graag een souvenir mee naar huis en wat is er nou leuker dan een bezoeker blij maken met een herinnering aan het festival?

Vragen?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk of heb je vragen? Mail dan naar [email protected].

Beschikbaarheidsformulier

Hier geef je op wanneer je kunt en wat je zou willen doen. Je krijgt dan van ons binnen twee weken je inroostering per mail. Bevestig die mail nog even; dan weten we zeker dat je komt.
Je vindt het beschikbaarheidsformulier onder DEZE LINK.

© Baroeg Open Air 2023 | by gwmp.nl artwork by Gwenn Neuteboom