Oops...
Slider with alias slider 1 not found.

Vrijwilligers

Werken met leuke collega’s, consumptiemunten scoren, een vet crewshirt krijgen en goede muziek horen? Dat kan bij BOA! Baroeg Open Air heeft veel te danken aan haar vrijwilligers. We kunnen ook jouw hulp goed gebruiken!

Wat krijg je ervoor terug?

Werken op een festival als BOA is tof én gezellig! Als vrijwilliger van BOA ontvang je consumpt en een crewshirt, vest of trui. Ook bieden we je lunch of een avondmaaltijd aan, afhankelijk van de tijden die je werkt en krijg je gratis toegang tot het festival zelf. Maar bovenal is het een geweldige ervaring!

Wat verwacht BOA van jou?

We verwachten dat je minimaal 6 uur werkt voor BOA. Het eerste jaar dat je bij BOA werkt is aanwezigheid bij het vrijwilligersoverleg verplicht. Daar krijg je uitleg over BOA en je werk op het festival. Om in de horeca te werken moet je minimaal 18 jaar zijn. Sommige minder zware shifts, zoals programmaboekjes uitdelen, mogen vanaf 16 jaar. Onder de 16 mag je alleen werken onder begeleiding van je ouder of voogd. Neem voor vragen hierover contact op met [email protected].

Ervaring nodig?

Als je achter de bar wilt staan moet je een IVA Certificaat halen. IVA staat voor ‘Instructie Verantwoord Alcohol Schenken’, dit is een eenvoudige online cursus die je af moet leggen. Als je je opgeeft voor een bar shift, ontvang je daar meer informatie over. Je mag je dus al opgeven voordat je het certificaat hebt behaald. Voor de andere functies hoef je geen diploma of ervaring te hebben; als jij zin hebt om te werken ben je welkom!

De taken

Via het inschrijfformulier kun je zien welke functies er beschikbaar zijn. Omdat ze niet allemaal voor zich spreken staan hieronder een paar korte functieomschrijvingen.

Op- en afbouw terrein

Een festival bouwt zichzelf niet op (of af). Daarom zijn we in de dagen voor en na het festival op zoek naar mensen die willen helpen met het leggen van vloeren, plaatsen van hekken, opbouwen van tenten, podia en ingangsconstructies etc. Dit kan nog wel eens zwaar werk zijn. Het is aan te raden dat je daarop voorbereid en toe in staat bent als je je hiervoor inschrijft. Ervaring is niet vereist, we waarderen iedere aanpakker!

Op- en afbouw licht en geluid

Ook op het podium moet licht en geluid aangesloten en verwijderd worden, in samenwerking met een extern bedrijf. Wil je hierbij helpen? Enig technisch inzicht, kabels kunnen rollen en uit elkaar kunnen houden, kunnen klimmen en onder podia kunnen kruipen zijn een pre, maar niet allemaal vereisten.

Elektra

Bij elektra help je met het aanleggen van alle elektrische zaken, van een generator tot het podium. Van ophangen van lampen tot het uitrollen van (soms zware) krachtstroomkabels. Ook word je soms ingeschakeld voor andere technische zaken.

Poortwacht

De poortwacht is van essentieel belang tijdens de op- en afbouw, jij ziet de leveranciers in de verte al aankomen en gooit het hek open, roept over de portofoon wie er aan komt en stuurt de vrachtwagens de goede kant op.

Beker inleverpunt

Je neemt stapels bekers aan, meet af of deze een meter lang zijn en geeft dan een munt aan de bezoeker. Ook kunnen bezoekers hier een 18+ polsbandje halen, als ze die niet bij de entree hebben gekregen.

Runner

Runners zijn de manusjes van alles. Ze kunnen voor van alles en overal ingezet worden. Wat de runner doet is van tevoren niet precies bekend. Duidelijk is dat je alle hoeken van het veld gaat zien en veel heen en weer gaat lopen.

Programmaboekjes uitdelen

Programmaboekjes worden bij het begin van het veld uitgedeeld. Geen moeilijke maar wel een gezellige taak!

Nix 18 polsbandjes

Bezoekers tussen de 18 en 25 krijgen een polsbandje zodat ze door het barpersoneel makkelijk als 18+ herkend kunnen worden. Anders mogen ze geen alcoholhoudende drank kopen. Het is dus jouw taak om, bij de aparte ingangspoort voor 18 tot 25 jarigen, ID-bewijzen te controleren en de bandjes om te doen.

Schenken / uitgeven / tappen / bijvullen

Dit spreekt best wel voor zich. Schenken is frisdrank uitschenken, uitgeven is het geven aan en afrekenen met de bezoeker. Tappen is bier tappen en bijvullen is het bijvullen van de koelkast. Logischerwijs moet je als tapper wel kunnen tappen en als bijvuller wel zware dingen kunnen tillen. Als je drank uitgeeft, gaan we er ook van uit dat je een beetje kunt rekenen. Je moet immers optellen hoeveel munten je moet berekenen. Als je je voor 1 van deze functies inschrijft, kan het zijn dat je in de praktijk toch een van de andere functies gaat vervullen. Als je bijvoorbeeld als tapper bent ingeroosterd, maar er zijn meer uitgevers nodig, kan het zijn dat je een andere positie toegewezen krijgt.

Merchandiser

Elk jaar verkopen we Baroeg Open Air merch. Bezoekers nemen graag een souvenir mee naar huis en wat is er nou leuker dan een bezoeker blij maken met een herinnering aan het festival?

Vangploeg

Je staat tussen het podium en de hekken om de veiligheid van het publiek te waarborgen – met een lach! Sta je sterk in je schoenen, ben je fysiek in staat om mensen op te vangen en heb je een oplettend oog voor o.a. crowdsurfers? Dan is deze taak iets voor jou.

Vragen?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk of heb je vragen? Mail dan naar [email protected]. Voor vragen betreffende de vrijwilligers AVG / Privacyverklaring van Baroeg Open Air verwijzen we je door naar deze pagina.

Beschikbaarheidsformulier

Hier geef je op wanneer je kunt en wat je zou willen doen. Je krijgt dan van ons binnen vier weken je inroostering per mail. Bevestig die mail nog even; dan weten we zeker dat je komt.
Het beschikbaarheidsformulier komt binnenkort online.

 

 

© Baroeg Open Air 2024 | by gwmp.nl artwork by Gwenn Neuteboom