Oops...
Slider with alias slider 1 not found.

Vrijwilligers

Werken met leuke collega’s, consumptiemunten scoren, een vet crewshirt krijgen en goede muziek horen? Dat kan bij Baroeg Open Air! BOA heeft veel te danken aan haar vrijwilligers. We kunnen ook jouw hulp goed gebruiken!

Wat krijg je ervoor terug?

Werken op een festival als BOA is tof én gezellig! Als vrijwilliger van BOA ontvang je consumptiemunten en een crewshirt, vest of trui. Ook bieden we je lunch of een avondmaaltijd aan, afhankelijk van de tijden die je werkt, en krijg je gratis toegang tot het festival zelf. Maar bovenal is het een geweldige ervaring!

Wat verwacht BOA van jou?

We verwachten dat je minimaal 6 uur werkt voor BOA. Het eerste jaar dat je bij ons werkt, is aanwezigheid bij het vrijwilligersoverleg verplicht. Daar krijg je uitleg over de organisatie en je taken op het festival. Om in de horeca te werken moet je minimaal 18 jaar zijn. Sommige minder zware shifts, zoals programmaboekjes uitdelen, mogen vanaf 16 jaar. Onder de 16 mag je alleen werken onder begeleiding van je ouder of voogd. Neem voor vragen hierover contact op met [email protected].

Ervaring nodig?

Als je achter de bar wilt staan moet je een IVA Certificaat halen. IVA staat voor ‘Instructie Verantwoord Alcohol Schenken’, dit is een eenvoudige online cursus die je moet volgen. Als je je opgeeft voor een bardienst, ontvang je meer informatie daarover. Je kunt je dus al opgeven voordat je het certificaat hebt behaald. Voor andere functies heb je geen diploma of ervaring nodig; als jij zin hebt om te werken, ben je welkom!

De taken

Via het inschrijfformulier kun je zien welke functies er beschikbaar zijn. Omdat ze niet allemaal voor zich spreken staan hieronder een paar korte functieomschrijvingen.

Op- en afbouw terrein

Een festival bouwt zichzelf niet op (of af). Daarom zijn we in de dagen voor en na het festival op zoek naar mensen die willen helpen met het leggen van vloeren, plaatsen van hekken, opbouwen van tenten, podia en ingang constructies etc. Dit vereist enige fysieke inspanning, dus wees er op voorbereid om aan te pakken als je je hiervoor inschrijft. Je moet een uur of 6 lang kunnen sjouwen in weer en wind. Ga bij jezelf te rade of je hiertoe in staat bent. Ervaring is niet vereist; we waarderen elke aanpakker!

Op- en afbouw licht en geluid

Ook op het podium moet licht en geluid aangesloten en verwijderd worden, in samenwerking met een extern bedrijf. Wil je hierbij helpen? Enig technisch inzicht, kabels kunnen rollen en uit elkaar kunnen houden, kunnen klimmen en onder podia kunnen kruipen zijn een pre, maar niet allemaal vereisten.

Elektra

Als vrijwilliger bij de elektra ploeg help je met het aanleggen van alle elektrische zaken over het hele terrein. Van een generator tot het podium, tot het verzorgen van de verlichting op het terrein en in de tenten. Enig technisch inzicht is een pré, maar niet vereist.

Poortwacht

De poortwacht is van essentieel belang tijdens de op- en afbouw. Jij ziet de leveranciers al in de verte aankomen, opent het hek, roept over de portofoon wie er aankomt, en stuurt de vrachtwagens de juiste kant op.

Beker inleverpunt

Je neemt stapels bekers in ontvangst, controleert of deze stapel een meter lang is en vervolgens krijgt de bezoeker een munt. Daarnaast kunnen bezoekers hier een 18+ polsbandje krijgen, als ze die niet bij de ingang hebben gekregen.

Runner

Runners zijn de manusjes van alles. Ze kunnen overal en voor allerlei taken ingezet worden. De exacte taken van een runner staan niet van tevoren vast, wel is het duidelijk dat ze alle uithoeken van het terrein gaan zien en veel heen en weer gaan lopen.

Programmaboekjes uitdelen

Programmaboekjes worden bij het begin van het terrein uitgedeeld. Geen moeilijke maar wel een gezellige taak!

Nix 18 polsbandjes

Bezoekers tussen de 18 en 25 jaar krijgen een polsbandje, waardoor ze door het barpersoneel gemakkelijk als 18+ herkend worden. Zonder dit bandje mogen ze geen alcoholische dranken kopen. Het is daarom jouw verantwoordelijkheid om bij de aparte ingangspoort identiteitsbewijzen te controleren en de polsbandjes om te doen.

Schenken / uitgeven / tappen / bijvullen

Dit spreekt redelijk voor zich. Schenken is het uitschenken van frisdrank, uitgeven houdt in dat je drank aan de bezoeker geeft en met hen afrekent. Tappen betekent het tappen van bier en bijvullen houdt in dat je de koelkasten aanvult. Het is logisch dat je als tapper bekwaam moet zijn in het tappen van bier en als bijvuller in staat moet zijn om zware dingen te tillen. Als je drank uitgeeft, veronderstellen we ook dat je een beetje kunt rekenen, omdat je moet kunnen berekenen hoeveel munten je moet ontvangen.
Als je je aanmeldt voor een van deze functies, kan het voorkomen dat je uiteindelijk een andere functie krijgt toegewezen, bijvoorbeeld als je ingeroosterd staat als tapper maar er meer uitgevers nodig zijn.

Merchandiser

Elk jaar verkopen we BOA merchandise. Bezoekers nemen graag een souvenir mee naar huis en wat is er nou leuker dan een bezoeker blij maken met een herinnering aan het festival?

Vangploeg

Je staat tussen het podium en de hekken om de veiligheid van het publiek te waarborgen – met een lach! Sta je sterk in je schoenen, ben je fysiek in staat om mensen op te vangen en heb je een oplettend oog voor o.a. crowdsurfers? Dan is deze taak iets voor jou.

Vragen?

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk of heb je vragen? Mail dan naar [email protected]. Voor vragen betreffende de vrijwilligers AVG / Privacyverklaring van Baroeg Open Air verwijzen we je door naar deze pagina.

Beschikbaarheidsformulier

Hier geef je op wanneer je kunt en wat je zou willen doen. Je krijgt dan van ons binnen vier weken je inroostering per mail. Bevestig die mail nog even; dan weten we zeker dat je komt.
Het beschikbaarheidsformulier vind je HIER.

 

 

© Baroeg Open Air 2024 | by gwmp.nl artwork by Gwenn Neuteboom