Primordial, Myrath & Imperial Black Unit bevestigd voor BOA 2020

Ooit begonnen als black metalband is het Ierse Primordial intussen een opzichzelfstaand fenomeen te noemen. De oorspronkelijke invloeden sijpelen nog steeds door, maar hun eigen erfgoed voert de boventoon. Op briljante wijze worden mooie melodieën verweven met een metalsound als een strak vormgegeven Keltisch vlechtwerk. Aangevoerd door de charismatische frontman Nemtheanga levert dit viertal altijd een geweldige show. Melancholisch, bikkelhard en zo zwart als een smaakvolle Guinness.

De progressievere klanken op BOA komen dit keer van   Myrath. Deze band is duidelijk geïnspireerd door bands als Dream Theater of Stratovarius. Maar het viertal heeft een eigen draai aan hun sound gegeven. Je hoort namelijk oriëntaalse klanken in de muziek. Da’s ook niet zo gek als je weet dat de wortels van de band in Tunesië liggen. Buiten dat hebben ze de planken gedeeld met de groten der aarde zoals het genoemde Dream Theater of ons eigen Epica. Nu staan ze dus gewoon bij ons en we hopen dat jij klaar bent voor een portie “blazing desert metal”.

Imperial Black Unit heeft in korte tijd de kaarten in de techno-, EBM- en industrial scene flink door elkaar geschud. Dit Franse duo combineert bovengenoemde stijlen tot een ritmisch en dansbaar geheel en smeedt er ook nog eens liedjes van. Liefhebbers van zowel hypnotiserende beats, hardere noise en zelfs moderne wave komen tijdens de intensieve optredens van Imperial Black Unit aan hun trekken. Dit maakt dat dit duo zowel opduikt op obscure techno feestjes, het hippe Boiler Room of het Wave Gotik Treffen. In Rotterdam duiken ze op tijdens BOA om als opener van de Electronic Stage de tent op zijn kop te zetten.