Plan Nine

Plan Nine (NL classic rock/southern rock)

Arjen Lucassen en Robert Soeterboek waren in je jaren 80 al stevig in de weer met hardrock. Lucassen bijvoorbeeld met Vengeance, terwijl Soeterboek vooral bekend stond als zanger van Bodine. In die scene raakten ze later bevriend en werkten ze samen aan een traditionele rockplaat met wortels in de jaren 70 en 80. Die dertig jaar oude nummers verschenen echter nooit, tot 2024 in opgekalefaterde vorm; vandaar de albumtitel ‘The Long-Lost Songs’.

Qua stijl meanderend van Whitesnake naar Van Halen, is het duo volkomen in zijn element, met Soeterboeks voorkomen en stembereik à la David Coverdale en Lucassen die zijn gitaar weer eens danig doet spreken zonder het theatrale spektakel van Ayreon. Dat gevoel geldt tevens voor de andere muzikale vaksnuiters die de band completeren.
Nog een geinig weetje: de clip voor de classic rockballad ‘Before The Morning Comes’ is opgenomen in Baroeg voordat het pand tegen de vlakte ging. Als de nieuwe Baroeg is herrezen, zien we Plan Nine graag terugkeren aan de Spinozaweg. Maar eerst zal BOA worden platgerockt.