Records en drie keer scheepsrecht voor Rotterdams hardste muziekfestival Baroeg Open Air.

Na twee keer te zijn uitgesteld vanwege corona maatregelen gaat de dertiende editie van Baroeg Open Air alsnog als zeer succesvol de boeken in.  Met maar liefst 28 acts op 5 verschillende podia, 8500 bezoekers en 250 vrijwilligers kan de organisatie zeggen dat het een meer dan geslaagde dag is geweest. Omlijst met stampende beats en harde riffs heerste er in het zonnige Zuiderpark een uitgelaten sfeer.
Aan de reacties te zien is het voor iedereen een geweldig festival geweest en dat vinden wij als organisatie natuurlijk hartstikke fijn om te zien.

2022, het jaar dat Baroeg Open Air uit zijn tweejarige winterslaap ontwaakt en de tenten spreekwoordelijk afbreekt. Dit jaar was het terrein grootser opgezet dan ooit tevoren, waardoor het nooit té druk aanvoelde. Bij het nieuwe Stroomstoot podium ging iedereen los op de muziek; jong en oud stond keihard te springen op de gierende elektronische muziek. Precies waar de organisatie van Baroeg Open Air naar streeft.

Stephan Gebédi (zanger/gitarist Thanatos): “Het was een waanzinnige afsluiting van een hele lange carrière en het was heel tof om dat hier op Baroeg Open Air te doen. Heel vet om in Rotterdam te beginnen en te eindigen.”

Leon van Rijnsbergen, directeur van het festival: “Na afloop realiseren we ons maar weer eens wat een uniek festival BOA is. We zijn trots op het programma dat zoals altijd een bonte mix was van uiteenlopende harde en alternatieve muziekstijlen en kruisbestuivingen van genres. Dit succes is te danken aan de inzet van onze medewerkers, partners zoals Rotterdam Festivals en de gemeente Rotterdam, maar ook de  sponsoren. Zoals het Havenbedrijf die dit jaar een rolstoelpodium hebben gefinancierd, waardoor wij nog toegankelijker zijn. . En in het bijzonder onze groep van ruim 250 vrijwilligers (nieuw record) en alle bezoekers die er een geweldig feestje van hebben gemaakt. Zonder jullie zou BOA niet mogelijk zijn. Ik durf ook de stelling aan dat wij het meest opgeruimde publiek van Rotterdam hebben. Er was na afloop geen bekertje te vinden op het gras, waar ‘s-ochtends overigens de gemeente Rotterdam met waterstofzuigers de plassen regenwater liet verdwijnen. Daardoor konden we helaas een half uur later dan gepland van start, maar dan wel met droge voeten!”

De volgende editie zal in 2023 plaatsvinden, de datum wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Foto: Ank Zwolle